Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag voor ons die u niet op onze site heeft gevonden? Wij hebben een lijst gemaakt van de meest gestelde vragen. Staat u vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is het verschil tussen Uitzenden en Payrolling.

In Nederland bestaan er zowel uitzendbureau’s als payroll organisaties. Voor veel mensen is het niet duidelijk wat het verschil hier precies tussen is. Wij leggen dit aan u uit.

Bij “uitzenden” heeft u het uitzendbureau de opdracht gegeven om een geschikte kandidaat te werven voor uw openstaande vacature. Het uitzendbureau zal , afhankelijk van de gemaakte afspraken, kandidaten werven en hier diverse gesprekken mee aangaan. Als uw organisatie één van de kandidaten uiteindelijk aanneemt, zal het uitzendbureau hier een tarief voor hanteren.

Bij “payrolling” heeft uw organisatie zelf een geschikte kandidaat gevonden voor de openstaande vacature. Denk hierbij aan een voormalig stagiair/stagiaire, een eerste medewerker of een 65+er. Voor een bedrijf is het niet altijd mogelijk om een werknemer in eigen dienst te nemen. Een payroll organisatie/uitzendbureau neemt deze werknemer van u over en zal als wettelijke werkgever dienen. De payroll organisatie/ het uitzendbureau zal hier een tarief per gewerkt voor hanteren. Omdat het bureau niet actief betrokken is geweest bij de werving van deze kandidaat is het tarief gemiddeld lager dan bij een uitzendopdracht.

Waarom werkt Yobbing met een BackOffice?

Het op een correcte manier verlonen van werknemers vergt veel tijd en kennis. Door de veranderende wetgeving is het belangrijk dat deze kennis optimaal is. De kracht van Yobbing ligt in het maken van de perfecte match tussen werkgever en werknemer. Daar besteedt Yobbing haar tijd volledig aan. Onze BackOffice heeft personeel in dienst die volledig op de hoogte zijn van de juiste wet-en regelgeving. Hierdoor heeft Yobbing meer tijd voor haar specifieke activiteiten en kan Yobbing meer werkzoekenden plaatsen.

Bouwt een werknemer reserveringen en pensioen op?

Jazeker. In Nederland is het verplicht voor werkgevers om werknemers reserveringen op te laten bouwen. Denk hierbij aan vakantiegeld, vrije uren, doorbetaling op feestdagen zoals Kerst & Pasen en de opbouw van (plus) pensioen. Per gewerkt uur bouwt iemand vakantiegeld en vrije uren op. Over de doorbetaling op feestdagen en de opbouw van (plus) pensioen gelden andere regels. Hierbij is het bepalend hoe lang een werknemer bij Yobbing werkt. Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Kan ik zonder afspraak langskomen op kantoor?

Ons kantoor is gevestigd op het industrieterrein in Uden en niet in het centrum. Er is altijd iemand aanwezig om u te woord te staan. Wilt u zeker weten dat wij voldoende tijd voor u hebben? Maak dan van te voren een afspraak. Wij staan altijd voor u klaar.

Zoeken jullie zelf nog personeel?

Yobbing zoekt altijd goed en betrouwbaar personeel als aanvulling op het team. Ben jij geïnteresseerd in een baan bij ons op kantoor? Neem dan contact met ons op!

 

 

 

Gecertificeerd en gekwalificeerd

Wij werken volgens normen evenals dat parters ons kwalificeren

Yobbing & MVO

Duurzaam, sociaal en ethisch

Online-me Samen-werkt